Ga direct naar: Hoofdinhoud
Tafelgesprek met minister De Jonge
07 mrt 2024

Bezoek minister De Jonge

Bezoek minister De Jonge voor ‘Elke regio telt!’ Woensdag 6 maart 2024 bracht minister de Jonge van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een bezoek aan Zuidoost-Drenthe om te praten over de kansen en uitdagingen in de regio in het kader van 'Elke regio telt!'. We ontvingen hem in het Greenwise Campus innovatiecentrum in Emmen.

‘Elke regio telt!’

Vorig jaar verscheen het rapport ‘Elke regio telt’ waarin wordt geconcludeerd dat het rijksbeleid van de afgelopen tientallen jaren vooral regio’s heeft versterkt die al sterk zijn. Dit heeft onbedoeld tot grote verschillen gezorgd tussen Nederlandse regio's. Bijvoorbeeld op het gebied van voorzieningen, infrastructuur, onderwijs, gezondheid, inkomen, leefbaarheid en werkgelegenheid. 

Aanpak voor regio Zuidoost-Drenthe

Het gaat pas goed met Nederland, als het overal in Nederland goed gaat. Dat is de aanleiding voor het Rijk om onder de noemer 'Elke regio telt' de komende jaren werk te maken van een stevige basis voor elke regio. Eerder werd duidelijk dat de regio Zuidoost-Drenthe één van de regio’s is waarmee het Rijk in gesprek gaat over een aanpak. Dat is goed nieuws!

Innovatiecentrum van Greenwise Campus

Bij het innovatiecentrum van Greenwise Campus ging de minister in gesprek met vertegenwoordigers van het onderwijs, bedrijfsleven, gemeenten en provincie over de regionale opgaves, de kracht van de regio, de kansen die er liggen, de mooie dingen die hier al gebeuren en wat we als regio nodig hebben.

Tafelgesprek
De minister ging in gesprek met Yvonne Turenhout (gedeputeerde Provincie Drenthe), wethouders Raymond Wanders, Guido Rink, Jeroen Hartsuiker en Jeroen Huizing, Marjolanda Hendriksen en Annette Verhoef van Greenwise Campus en Bas Krins van Senbis

Greenwise Campus is een initiatief van NHL Stenden, Drenthe College, Rijksuniversiteit Groningen, Provincie Drenthe en gemeente Emmen. En is één van de voorbeeldprojecten van Universiteit van het Noorden.

Logo University of GroningenLogo Provincie DrentheLogo Drenthe CollegeLogo Greenwise CampusLogo Regio Deal Zuid- en Oost-DrentheLogo Gemeente EmmenLogo NHL Stenden University of Applied SciencesLogo Universiteit van het NoordenLogo Ministerie van Economische zaken en KlimaatLogo Samenwerkingsverband Noord NederlandLogo Europese Unie