Ga direct naar: Hoofdinhoud
Blij met de plastic bloem
06 jun 2024

Blij met de bloemen van Koningsdag

Op zaterdag 27 april brachten koning Willem-Alexander en koningin Máxima een bezoek aan Emmen, waar ze kennismaakten met de stad, de mensen en Plastic Positivity. De koninklijke familie kreeg in een bloemenweide van 3D-geprinte bloemen een introductie over circulaire plastics. Maar wat gebeurde er na de tijd met de bloemen?

Blije inwoner

Om het verhaal helemaal circulair te maken, werden de bloemen in de weken na Koningsdag door studenten van de Ad Sociaal Werk van NHL Stenden aangeboden aan mensen met een begeleidings- en/of hulpvraag en eenzame ouderen in en rondom Emmen. Zo blijven de bloemen ook na het bezoek van de koning kleur in de regio brengen.

Blije inwoner

Klein gebaar

De studenten hebben de bloemen op hun werk- of stageplek gegeven aan mensen waarvan zij vonden dat ze wel een (plastic) bloemetje verdienen. Een klein gebaar, maar de dankbaarheid was groot, zo is te zien op de foto’s.

Blij inwoner

Plastic Positivity

Benieuwd naar de herkomst van deze prachtige bloemen? Bezoek de website Plastic Positivity en ontdek meer over het Innovatieplein en de circulaire plastics.


Greenwise Campus is een initiatief van NHL Stenden, Drenthe College, Rijksuniversiteit Groningen, Provincie Drenthe en gemeente Emmen. En is één van de voorbeeldprojecten van Universiteit van het Noorden.

Logo University of GroningenLogo Provincie DrentheLogo Drenthe CollegeLogo Greenwise CampusLogo Regio Deal Zuid- en Oost-DrentheLogo Gemeente EmmenLogo NHL Stenden University of Applied SciencesLogo Universiteit van het NoordenLogo Ministerie van Economische zaken en KlimaatLogo Samenwerkingsverband Noord NederlandLogo Europese Unie