Ga direct naar: Hoofdinhoud
Tijmen Sissing
24 jun 2024

Denk groot, start klein!

Afgelopen vrijdag vond de bijeenkomst 'Denk groot, start klein' plaats in ons innovatiecentrum, georganiseerd door de Gemeente Emmen. Dit was onderdeel van 'Gemeente Emmen in 1 dag schoon'. De dag stond in het teken van duurzaamheid en samenwerking en bracht bijna 2000 inwoners samen om zwerfafval aan te pakken. 

Niek Wehkamp

Wethouder Jan Bos opende de bijeenkomst, waarna Niek Wehkamp meer vertelde over Greenwise Campus.

Tijmen Sissing

Tijmen Sissing

Keynote Tijmen Sissing (Trashpacker) deelde zijn passie voor zwerfafval opruimen en zijn wereldwijde clean-up avonturen. Tijmen demonstreerde met zijn rijdende recyclefabriek ‘Cruise to Reduce’ live het recycleproces.

Leerlingen van het Hondsrugcollege

De dag werd afgesloten met een bezoek van 60 leerlingen van het Hondsrug College in ons innovatiecentrum. Na een amusante sketch van Nico met z’n Kliko kregen zij ook een kijkje bij de recyclefabriek van Tijmen.

Leerlingen Hondsrugcollege
Leerlingen Hondsrugcollege

Greenwise Campus is een initiatief van NHL Stenden, Drenthe College, Rijksuniversiteit Groningen, Provincie Drenthe en gemeente Emmen. En is één van de voorbeeldprojecten van Universiteit van het Noorden.

Logo University of GroningenLogo Provincie DrentheLogo Drenthe CollegeLogo Greenwise CampusLogo Regio Deal Zuid- en Oost-DrentheLogo Gemeente EmmenLogo NHL Stenden University of Applied SciencesLogo Universiteit van het NoordenLogo Ministerie van Economische zaken en KlimaatLogo Samenwerkingsverband Noord NederlandLogo Europese Unie