Ga direct naar: Hoofdinhoud
Masterclass Hydrogen in Industry
07 jun 2024

Masterclass Hydrogen in Industry

Op dinsdag 4 juni waren we gastheer en medeorganisator van de masterclass Hydrogen for Industry. De deelnemers kregen inzicht in de laatste ontwikkelingen en technologieën op het gebied van waterstof.

Waardevolle inzichten

Lector Michel Saakes van NHL Stenden Hogeschool presenteerde over innovatieve methodes om waterstof uit zeewater te maken en Willem Hazenberg, practor bij DCTerra, besprak de uitdagingen bij het gebruik van waterstof in de industrie. In de middag gaven Douna Machinery B.V. uit Leeuwarden en Avoxt uit Eindhoven een demonstratie.

Rondleiding innovatiecentrum

Onderdeel van het programma was een rondleiding door het toekomstige innovatiecentrum. Mike Dorst, projectleider van de verbouwing, gaf de deelnemers een uitleg over de ambitieuze plannen die op stapel staan. Met deze rondleiding werd een  beeld geschetst van de toekomstvisie en de impact die het innovatiecentrum zal hebben op de regio.


Greenwise Campus is een initiatief van NHL Stenden, Drenthe College, Rijksuniversiteit Groningen, Provincie Drenthe en gemeente Emmen. En is één van de voorbeeldprojecten van Universiteit van het Noorden.

Logo University of GroningenLogo Provincie DrentheLogo Drenthe CollegeLogo Greenwise CampusLogo Regio Deal Zuid- en Oost-DrentheLogo Gemeente EmmenLogo NHL Stenden University of Applied SciencesLogo Universiteit van het NoordenLogo Ministerie van Economische zaken en KlimaatLogo Samenwerkingsverband Noord NederlandLogo Europese Unie