Ga direct naar: Hoofdinhoud
Bijeenkomst Samen Sterk
28 feb 2024

Samen sterk in de regio!

Op 26 februari was een bijeenkomst met leden van de raden- en staten van de vijf Dutch TechZone gemeenten en de Provincie Drenthe, bestuurders van ondernemersverenigingen en van de verschillende initiatieven uit de regio. Locatie was ons innovatiecentrum. 

Samen sterk in de regio

Samen sterk in de regio is kennis delen, verbinden en laten zien wat er voor mooie dingen gebeuren dit kwam terug in de gezamenlijke promotiefilm die er is gemaakt. Directeur van het programma Dutch TechZone, Henriette Herbschleb, opende de avond waarna Bas Doets de aanwezigen bijpraatte over de stand van de regio in cijfers.

Bijeenkomst in innovatiecentrum

Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe

Erik Bos, programmadirecteur Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe, vertelde over de behaalde successen in Regio Deal Zuid- en Oost Drenthe 1 en deelde vervolgens de stand van zaken van de Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe II.

Rondetafelgesprek

In gesprek met initiatieven uit het ecosysteem

Tijdens rondetafelgesprekken gingen de deelnemers in gesprek over de initiatieven uit het ecosysteem van de regio: DOC33, Greenwise Campus, IT Hub en IQBLVD. 

 

Kern van de bijeenkomst

De kern van de bijeenkomst was dat we veel samen doen. Dat is waar we in deze regio goed in zijn en nog beter in willen worden. Er werd getoond wat voor een impact het ecosysteem heeft en daarnaast zijn er veel waardevolle ideeën opgehaald. 


Greenwise Campus is een initiatief van NHL Stenden, Drenthe College, Rijksuniversiteit Groningen, Provincie Drenthe en gemeente Emmen. En is één van de voorbeeldprojecten van Universiteit van het Noorden.

Logo University of GroningenLogo Provincie DrentheLogo Drenthe CollegeLogo Greenwise CampusLogo Regio Deal Zuid- en Oost-DrentheLogo Gemeente EmmenLogo NHL Stenden University of Applied SciencesLogo Universiteit van het NoordenLogo Ministerie van Economische zaken en KlimaatLogo Samenwerkingsverband Noord NederlandLogo Europese Unie