Rijksuniversiteit Groningen en Hanzehogeschool Groningen nodigen jou uit voor de bijeenkomst verduurzaming van industriële processen en superkritische CO2 op 28 maart. De bijeenkomst is van 14.00 tot 17.30 uur in de Energy Bam (Zernikelaan 17, Groningen). Doel van de bijeenkomst is de samenwerking met het bedrijfsleven te versterken en tot een bredere inzet van superkritische CO2 te komen.
Het @Engineering and Technology institute Groningen (ENTEG) van de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool Groningen doen samen met verschillende bedrijven onderzoek naar de ontwikkeling en het toepassen van superkritische CO2 (scCO2) zoals groene procestechnologie voor de industriële productie van duurzame chemische producten.
Wat kan superkritische CO2?
Superkritische CO2 kan op verschillende manieren gebruikt worden in de industrie, bijvoorbeeld om stoffen van elkaar te scheiden of op te lossen. Deze groene procestechnologie spaart grondstoffen, water en energie. Het helpt bedrijven om op milieuvriendelijke manier nieuwe duurzame producten te ontwikkelen, zoals lijmen en recyclebare schuimen als vervanging voor bijvoorbeeld PUR.
Programma
14.00-14.30 uur | Inloop |
Vanaf 14.30 uur | Inhoudelijk programma met o.a.: – Welkom ASQA en presentatie prof. dr. Fransesco Picchioni – Demonstratie superkritische CO2 door dr. ir. Rob van Haren en dr. ir. Miao Yu – Matchmaking tussen bedrijfsleven en kennisinstellingen voor uitwisseling van kennis, ideeën ervaring – Presentatie ervaringsdeskundige scCO2. |
17.00 uur | Afsluitende borrel |
Aanmelden
Interesse? Meld je dan aan en stuur uiterlijk 20 maart een e-mail naar [email protected]

Meer -> Events, Nieuws