Ga direct naar: Hoofdinhoud

Sustainable Innovation Week

Sustainable Innovation Week
Geweest
14 nov 2023
11:30
NHL Stenden, Van Schaikweg 94, Emmen
Circulaire PlasticsSlimme Maak-industrieOndernemerschapTalentontwikkeling
De toekomst is groen. En de toekomst is duurzaam. Maar pas als we samenwerken, is die toekomst ook écht dichtbij. Daarom wil jij natuurlijk niets van de Sustainable Innovation Week missen. Zet 14 t/m 17 november in je agenda en raak geïnspireerd!

De Sustainable Innovation Week is een week boordevol evenementen rondom groene chemie. Welke evenementen voor jou interessant zijn, zie je hieronder. We hopen je op een of meerdere evenementen te zien, maar in elk geval op 16 november in de Kennispoort van NHL Stenden Emmen, Van Schaikweg 94! 

Sustainable Industry Challenge

Op 16 november, aan het einde van de dag, is de finale van de Sustainable Industry Challenge. Op basis van 5 challenges, zijn wereldwijd een 40-tal startups gescout die een innovatieve oplossing hebben. Deze startups hebben vanaf 14 november kennis gemaakt het ecosysteem voor groene chemie in Noord-Nederland en hebben hun oplossing gepitcht. Tijdens de finale maken we de winnaars van de challenges bekend. 

CICE-congres

Kom naar het CICE-congres op 16 november. Hier inspireren we je met de nieuwste open innovatieprojecten in groene chemie. Dit is in samenwerking met het bedrijfsleven, Rijksuniversiteit Groningen en NHL Stenden. We geloven in open innovatie als dé weg naar duurzaamheid. Mis deze kans niet om te netwerken en geïnspireerd te raken. 

Chemport EXPO

Ontdek de Groene Chemie Expositie op donderdag 16 november! Om 14.00 uur is er een bruisende expositie van zo'n 50 bedrijven die zich inzetten voor het vergroenen van de chemie! Of je nu een start-up bent of een gevestigde onderneming, dit is de ideale plek om je netwerk uit te breiden en nieuwe zakelijke kansen te ontdekken.

Study Visit

Op 16 en 17 november ontvangen wij Noorse en Franse delegaties. Samen bezoeken we bedrijven en kennisinstellingen in onze groene, innovatieve en duurzame regio. Dit is de gelegenheid om nieuwe zaken- en kennispartners uit deze regio's te ontmoeten. Wil je ook deelnemen aan deze Study Visit? Meld je dan aan via deze website.

Green Business Challenge

Studenten en starters uit heel Europa gaan in de week van 13 t/m 18 november aan de slag met businessmodellen voor een groene economie. Op 17 november is de finale van deze challenge in de Kennispoort van NHL Stenden, Van Schaikweg 94 in Emmen. Je bent van harte welkom! 


Greenwise Campus is een initiatief van NHL Stenden, Drenthe College, Rijksuniversiteit Groningen, Provincie Drenthe en gemeente Emmen. En is één van de voorbeeldprojecten van Universiteit van het Noorden.

Logo University of GroningenLogo Provincie DrentheLogo Drenthe CollegeLogo Greenwise CampusLogo Regio Deal Zuid- en Oost-DrentheLogo Gemeente EmmenLogo NHL Stenden University of Applied SciencesLogo Universiteit van het NoordenLogo Ministerie van Economische zaken en KlimaatLogo Samenwerkingsverband Noord NederlandLogo Europese Unie