De uitdaging

Hoe maken we plastic 100% recyclebaar met innovatie en ontwikkeling.

Zo werken we

De tijd van spullen maken, gebruiken en daarna gewoon weggooien of verbranden is (gelukkig) voorbij. Op pilotschaal testen en onderzoeken we hoe plastics uit huishoudelijk afval zich gedragen in het sorteer- en wasproces. Zo helpt het NTCP haar opdrachtgevers om plastics beter recyclebaar te maken en uiteindelijk te innoveren naar 100% recyclebare plastics.

Hier staan we

Er is een unieke pilot sorteerlijn die representatief is voor de industrie. Daarmee testen, experimenteren en onderzoeken ze hoe het sorteer- en wasproces van plastics beter kan. Met de uitkomsten geven ze op pragmatische en datagedreven manier antwoord op recyclevraagstukken van opdrachtgevers en stakeholders uit de hele keten. Denk aan verpakkingsproducenten, merkeigenaren, retailers, afvalinzamelaars, sorteerders en recyclers.

Hoe verder?

Met de uitkomsten van testen en experimenten geeft het NTCP antwoord op recyclevraagstukken uit de keten. Ze sluiten het liefst zo vroeg mogelijk aan: tijdens de eerste stappen in het ontwerpproces van een nieuwe verpakking. Samen met de opdrachtgever zoeken ze uit wat kan en moet, om vervolgens een verpakking te ontwikkelen die heel goed te recyclen is.

Wie werken hieraan?

Nationaal Testcentrum Circular Plastics

Interesse?

Kijk voor meer informatie op de website van NTCP en/of neem gerust contact met ons op. We vertellen je graag meer.

Innovatietrap

Niveau 9. De innovatie kan direct worden toegepast bij de opdrachtgevers in een commerciële omgeving.

Greenwise2