Vacature

vacature | Directeur-bestuurder

Samen slimmer en groener

Greenwise Campus is hét netwerk voor kennisontwikkeling, innovatie en ondernemerschap. Hier werken bedrijven, onderwijs- en kennisinstellingen en overheden samen aan een sterke en florerende regio. Greenwise Campus werkt aan ‘slimme en groene’ oplossingen op de thema’s: Circulaire Plastics, Slimme Maakindustrie, Nieuwe Energie en Welzijn, Zorg & Technologie. Het is een inspirerende omgeving waar innoveren, leren en ontwikkelen voorop staan. Greenwise Campus is een onmisbare speler in het regionale ecosysteem dat reikt van Zuid- en Zuidoost-Drenthe tot heel Noord Nederland en ver daarbuiten. Het is een bruisende hub waar slimme en groene oplossingen worden bedacht én gerealiseerd. Hier komen mensen samen om positieve impact te maken op de regio.

 

Geraakt? Wil jij je met hart en ziel inzetten voor een florerende regio? Dan zoeken we jou!

Wat ga je doen?

Aanjager en verbinder

Als directeur-bestuurder van Greenwise Campus ben jij het herkenbare gezicht van onze organisatie. Samen met collega's en partners heb je de unieke kans om een echt verschil te maken voor de regio, voor toekomstige generaties. Je bent thuis op het speelveld van onderwijs, overheid en bedrijfsleven en weet deze met elkaar te verbinden. Je herkent, creëert en benut kansen op dit gebied.

Als enthousiast aanjager weet je alle betrokkenen te inspireren en nieuwe partners te enthousiasmeren om met ons samen te werken. Je respecteert bestaande samenwerkingsverbanden en zoekt actief naar nieuwe mogelijkheden tot samenwerking. Je begrijpt en behartigt de verschillende belangen van alle betrokken partijen. Met jou aan het roer zijn wij de organisatie waar iedereen graag mee samenwerkt.

 

Inspirerende leider voor jouw team

Je gaat aan de slag met het verder opbouwen van het programmabureau en bent een inspirerend en enthousiasmerende leidinggevende voor de professionals. Je inspireert je collega’s en nodigt ze uit om mee te denken en samen te werken. Gezamenlijk zorgen jullie voor de basis op orde en continue doorontwikkeling van het bureau. Je werkt samen met een toekomstig team van zo’n 25 (fulltime en parttime) medewerkers. Een deel van de medewerkers worden gedetacheerd vanuit één van de partnerorganisaties. Je legt verantwoording af aan de Raad van Toezicht bestaande uit de bestuurders van de partners.

 

Vliegende start

Het innovatiecentrum is het kloppende hart van Greenwise Campus. Deze locatie wordt ontwikkeld en dat vraagt jouw aandacht zodat alle partijen hier maximaal van profiteren. Een goede programmering en uitstekende faciliteiten die passen bij de wensen van de regio zijn essentieel. Je hebt gevoel voor tempo en toont tegelijk daadkracht en resultaatgerichtheid. Onder jouw leiding gaat het innovatiecentrum vliegen en worden de programmalijnen steeds verder doorontwikkeld. Je bent een visionair, strateeg én afmaker.

Als directeur-bestuurder:

 • Ben je eindverantwoordelijk voor de ontwikkeling van Greenwise Campus en het bijbehorende programmabureau
 • Zorg je voor de ontwikkeling, implementatie en uitvoering van de missie, visie, doelen en strategie
 • Ben je eindverantwoordelijk voor de begroting en bedrijfsvoering
 • Ben je verantwoordelijk voor de aansturing van het programmabureau
 • Zorg je voor het onderhouden, versterken en uitbreiden van het partnernetwerk

Dit heb jij ons te bieden:

 • Je bent een inspirerend leider met lef.
 • Je staat open voor anderen en werkt graag samen. Je bent een verbinder in hart en nieren, stakeholdermanagement zit in je dna.
 • Als ondernemende aanjager zie je kansen en neem je initiatief. Tegelijk ben je ook een afmaker. Je start graag nieuwe initiatieven én maakt ze af.
 • Je bent een ‘doener’. Je hebt executiekracht en een getting-things-done mentaliteit.
 • Je bent onafhankelijk en betrouwbaar.
 • Je werkt zowel resultaat- als mensgericht.

Hier herken jij jezelf in

Natuurlijk willen wij de beste kandidaat die zich in al deze kwaliteiten herkent. Laat je niet afschrikken als je niet aan alles voldoet. We zijn nieuwsgierig naar wat jij ons te bieden hebt!

 • Je hebt HBO/WO werk- en denkniveau.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met alle pijlers van de triple helix: onderwijs, overheid en bedrijven.
 • Je bent zeer ervaren in stakeholdermanagement en belangenbehartiging.
 • Je hebt ervaring als eindverantwoordelijke in een complexe omgeving.
 • Je bent intrinsiek gemotiveerd.
 • Je bent gericht op samenwerking, je begrijpt als geen ander dat dit ook betekent de ander wat gunnen.
 • Je bent strategisch maar ook “poten in de klei” figuur.

Wij bieden jou

Een prachtige baan met impact! Je kunt het verschil maken voor de regio, voor nu en  toekomstige generaties. Je treedt in dienst bij stichting Greenwise Campus. Inschaling is marktconform en afhankelijk van werkervaring. Greenwise Campus biedt goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder opleidingsmogelijkheden, 8% vakantiegeld en een 13e maand.

Reageer vóór 15 september

Ben jij geraakt door deze functie? Stuur dan jouw motivatie en CV uiterlijk 15 september naar Janine Smetsers: [email protected]  We kijken uit naar jouw reactie. Ook als je vragen hebt over de procedure, kun je contact opnemen met Janine.

Zet alvast in je agenda

De eerste ronde gesprekken zijn op 22 en 25 september met BeljonWesterterp. Als het eerste gesprek succesvol was van beide kanten dan gaan we de tweede gespreksronde in op 2 oktober met vertegenwoordigers van Greenwise Campus. Een assessment is mogelijk onderdeel van de procedure, deze vindt plaats op 16 oktober bij BeljonWesterterp. Het laatste afrondende gesprek is op 19 oktober.

Veelgestelde vragen

We gaan ervanuit dat 1 januari 2024 de nieuwe directeur-bestuurder in de functie start. Vanzelfsprekend gaat dit in goed overleg met de juiste kandidaat.
We gaan uit van drie gesprekken. Het wervingsproces hebben we uitbesteed aan BeljonWesterterp. De planning is als volgt: - Eerste ronde gesprekken zijn op 22 en 25 september met BeljonWesterterp. - Tweede gespreksronde in op 2 oktober met vertegenwoordigers van Greenwise Campus. - Eventueel een assessment op 16 oktober bij BeljonWesterterp. - Het afrondende gesprek is op 19 oktober
Het team van Greenwise Campus werkt vanaf december 2023 vanuit het innovatiecentrum. Dit is in de voormalige busremise, 1e Bokslootweg Emmen. Het werkgebied is groter en je zult dan ook veel in de regio bij partners/relaties zijn.
Raymond Wanders, Marc Otto, Arwin Nimis en Jouke de Vries zitten in de RvT. Een gedeputeerde van de provincie en twee ondernemers volgen nog.
Het is een functie voor 1 fte.
Deze vacature is een aanstelling bij stichting Greenwise Campus. Het is niet mogelijk om als freelancer te solliciteren.