Ga direct naar: Hoofdinhoud
Positieve gezondheid
16 jul 2024

Kruisbestuiving

Kruisbestuiving binnen Welzijn, Zorg en Technologie! Bij Greenwise Campus werken we actief samen met het onderwijs om onze samenwerking te versterken. We benutten de kans om met NHL Stenden deeltijdstudenten uit de zorg- en welzijnspraktijk samen te werken. Zo maken we gebruik van hun waardevolle werkervaring en vernieuwende inzichten. Onlangs organiseerden we daarom twee inspirerende bijeenkomsten met verschillende opleidingen binnen de programmalijn Welzijn, Zorg en Technologie.

Samenwerken aan Gezondheid

Met HBO-V Flex-studenten in Emmen spraken we over de overgang van zorg naar positieve gezondheid. De studenten deelden voorbeelden en acties uit hun eigen organisaties. Met de werkvorm 'Future wheels' dachten we samen na over de stelling: "In 2040 wordt 30% van alle zorg op een andere manier dan fysiek uitgevoerd." De ideeën van studenten en docenten inspireerden elkaar en benadrukten het belang van nu al actie ondernemen.

Samenwerken

Domein Overstijgend Samenwerken

Op maandagmiddag 8 juli was de bijeenkomst Domein Overstijgend Samenwerken (DOS). Studenten van NHL Stenden Emmen, van de opleidingen HBO-V Flex, Ad Buurtontwikkeling & Participatie en Ad Sociaal Werk, werkten samen met mensen uit de zorg- en welzijnssector. In kleine groepjes maakten ze moodboards om hun ideeën over DOS te verkennen. Dit leverde veel praktische en inspirerende inzichten op en zorgde voor interessante gesprekken. De middag gaf ons de kans om meer te leren over DOS en de samenwerking tussen zorg en welzijn te versterken. Het resultaat was waardevolle gesprekken, kennisdeling en wederzijds begrip, wat belangrijk is voor de overgang naar Positieve Gezondheid. We gaan hier zeker mee door.

Toekomstige samenwerkingen

Komend schooljaar kijken we ernaar uit om opnieuw in gesprek te gaan om deze samenwerking voort te zetten en verder uit te breiden. Laten we samen blijven bouwen aan een innovatieve toekomst in welzijn, zorg en technologie!


Greenwise Campus is een initiatief van NHL Stenden, Drenthe College, Rijksuniversiteit Groningen, Provincie Drenthe en gemeente Emmen. En is één van de voorbeeldprojecten van Universiteit van het Noorden.

Logo University of GroningenLogo Provincie DrentheLogo Drenthe CollegeLogo Greenwise CampusLogo Regio Deal Zuid- en Oost-DrentheLogo Gemeente EmmenLogo NHL Stenden University of Applied SciencesLogo Universiteit van het NoordenLogo Ministerie van Economische zaken en KlimaatLogo Samenwerkingsverband Noord NederlandLogo Europese Unie