Ga direct naar: Hoofdinhoud

Denk groot, start klein

Tijmen Sissing
Geweest
21 jun 2024
11:30
Greenwise Campus Innovatiecentrum
Hoe een kleine actie kan leiden tot een wereldwijde beweging? Trashpacker Tijmen Sissing komt met zijn rijdende recyclefabriek ‘Cruise to reduce’ naar Emmen en deelt zijn avontuurlijke ervaringen. In zijn inspiratietalk neemt hij je mee op wereldreis en laat zien hoe kleine stappen kunnen leiden tot grote veranderingen.

Programma
13.00 uur: Inloop met koffie en thee
13.30 uur: Welkom en opening door wethouder Jan Bos
13.40 uur: Keynote: Tijmen Sissing ‘Denk groot, start klein’
14.20 uur: Presentatie Innovatiecentrum Greenwise Campus
14.30 uur: Rondleiding door het Innovatiecentrum met een kijkje bij de Rijdende Recyclefabriek ‘Cruise 2 Reduce’, gevolgd door een hapje en drankje en de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten.

Graag verwelkomen we jou op donderdag 21 juni in het Innovatiecentrum van Greenwise Campus!

Van Backpacker naar Trashpacker
Wat begon met een kleine strandopruimactie tijdens zijn backpackreis in Zuidoost-Azië, groeide uit tot een wereldwijde beweging en een organisatie Trashpackers. Vandaag de dag zet Tijmen Sissing zich samen met duizenden mensen over de hele wereld in voor het reduceren van plastic afval, het organiseren van beach clean-ups en het bieden van educatie over milieuvervuiling. Samen hebben zij een missie: 100.000 zakken met zwerfafval opruimen in 1 jaar.

Innovatiecentrum Greenwise Campus
De locatie van deze bijeenkomst is ons innovatiecentrum. Een plek waar ook klein is gestart, maar groot wordt gedacht. De plek in de regio met grote ambitie waar bedrijven, onderwijsorganisaties en overheden de krachten bundelen en samenwerken aan groene en slimme oplossingen voor vandaag en morgen.

Tijdens deze bijeenkomst hoor je meer over de ontwikkelingen binnen Greenwise Campus en krijg je een rondleiding door het innovatiecentrum.

Gemeente Emmen in 1 dag schoon
De keuze voor de datum van 21 juni is niet zonder reden. Op deze dag steken duizenden mensen vanuit het bedrijfsleven, scholen en vrijwilligers de handen uit de mouwen om de hele gemeente Emmen zwerfafvalvrij te maken. Kijk voor meer informatie over deze dag op de website Emmen in 1 dag schoon.


Greenwise Campus is een initiatief van NHL Stenden, Drenthe College, Rijksuniversiteit Groningen, Provincie Drenthe en gemeente Emmen. En is één van de voorbeeldprojecten van Universiteit van het Noorden.

Logo University of GroningenLogo Provincie DrentheLogo Drenthe CollegeLogo Greenwise CampusLogo Regio Deal Zuid- en Oost-DrentheLogo Gemeente EmmenLogo NHL Stenden University of Applied SciencesLogo Universiteit van het NoordenLogo Ministerie van Economische zaken en KlimaatLogo Samenwerkingsverband Noord NederlandLogo Europese Unie