Ga direct naar: Hoofdinhoud

Talentontwikkeling

Een verwarmingsketel wordt steeds meer een digitaal product. Daardoor zijn er minder lassers nodig en meer ict’ers en programmeurs. De toekomstige automonteur moet alles weten over elektrische auto’s, laadpalen en groene energie. De techniekopleidingen transformeren van metaal bewerken naar (circulaire) plastics ontwikkelen en bewerken.

Voorbeelden

Zo maar wat voorbeelden uit de praktijk waaraan je ziet dat de transities ook zorgen voor veranderingen op de arbeidsmarkt. En dat in tijden van een enorm tekort aan arbeidskrachten. Hoe we dit met elkaar gaan oplossen en aanpakken, is een van de uitdagingen van Greenwise Campus.

Human Capital Agenda

We werken met het overkoepelende thema talentontwikkeling aan de zogenaamde ‘Human Capital Agenda’. Dit gaat over wat we moeten doen om bedrijven en hun werknemers goed aan te laten sluiten bij de transitie van hun sector. Daarbij kijken we onder andere naar de gevraagde competenties. Maar dat niet alleen. We hebben speciale aandacht voor de aansluiting van het onderwijs op het bedrijfsleven. Niet alleen voor grote ondernemingen maar juist ook voor het MKB.

Keep yourself educated and never stop learning.
Jan van der SteenOndernemer
Onbekend

Greenwise Campus is een initiatief van NHL Stenden, Drenthe College, Rijksuniversiteit Groningen, Provincie Drenthe en gemeente Emmen. En is één van de voorbeeldprojecten van Universiteit van het Noorden.

Logo University of GroningenLogo Provincie DrentheLogo Drenthe CollegeLogo Greenwise CampusLogo Regio Deal Zuid- en Oost-DrentheLogo Gemeente EmmenLogo NHL Stenden University of Applied SciencesLogo Universiteit van het NoordenLogo Ministerie van Economische zaken en KlimaatLogo Samenwerkingsverband Noord NederlandLogo Europese Unie