Ga direct naar: Hoofdinhoud

Circulaire Plastics

De uitdaging

Plastics zijn nuttige materialen, maar meestal niet erg duurzaam. Ze zijn gemaakt van fossiele brandstoffen. Die raken op. Greenwise Campus werkt daarom hard aan circulaire plastics. We zoeken manieren voor langer of hergebruik van plastics. En naar biobased grondstoffen om plastic van te maken zoals bieten, appelzuur en hennep. Zo dragen we bij aan een duurzame toekomst.

Meer weten over circulaire plastics?
Vepa
Plastic flesjes in zee

Circulaire Plastics tour

We geven je graag een rondleiding in de wereld van circulaire plastics. Dat doen we door je voorbeelden van innovaties te laten zien. Swipe verder om de video van Vepa te bekijken. 

Duurzaam doen met Vepa

Gertjan legt uit hoe het mogelijk is om van plastic ziekenhuisafval stoelen te maken!

Plastics

Plastic wordt meestal gemaakt van fossiele grondstoffen. Deze raken op. Daarnaast zorgt plastic voor enorm veel afval. Het maken van plastic geeft veel CO2 uitstoot. Plastic is dus niet erg duurzaam. Dit zien wij als een uitdaging. We werken op de Greenwise campus heel hard aan circulaire plastics, want die dragen bij aan een duurzamere toekomst. 

Innovaties

Samenwerken

Greenwise Campus werkt samen met Chemport Europe om de pijler Circulaire Plastics voor heel Noord-Nederland vorm te geven.  

Circulaire Plastics

Greenwise Campus is een initiatief van NHL Stenden, Drenthe College, Rijksuniversiteit Groningen, Provincie Drenthe en gemeente Emmen. En is één van de voorbeeldprojecten van Universiteit van het Noorden.

Logo University of GroningenLogo Provincie DrentheLogo Drenthe CollegeLogo Greenwise CampusLogo Regio Deal Zuid- en Oost-DrentheLogo Gemeente EmmenLogo NHL Stenden University of Applied SciencesLogo Universiteit van het NoordenLogo Ministerie van Economische zaken en KlimaatLogo Samenwerkingsverband Noord NederlandLogo Europese Unie