Ga direct naar: Hoofdinhoud

Over ons

Wij zijn Greenwise Campus. Deze naam past bij onze ambities en zegt direct waar de campus voor staat: vergroenen en verslimmen van de regio. Greenwise Campus is een initiatief van NHL Stenden, Drenthe College, Rijksuniversiteit Groningen, provincie Drenthe en gemeente Emmen.

Samen antwoorden vinden

Bedrijven, kennisinstellingen, studenten, overheden en inwoners zoeken samen de antwoorden op de uitdagingen van morgen. Zoals het vergroenen van de chemie, nieuwe energiebronnen voor de industrie, oplossingen voor het personeelstekort of toepassing van hightech materialen in de maakindustrie. Zo geven we samen richting aan een slimme en duurzame toekomst voor een vitale regio.

De vier grote transities

De campus levert een belangrijke bijdrage aan de vier grote transities: van lineaire naar een circulaire economie, van fossiele naar duurzame energie, van analoog naar digitaal en van zorg naar positieve gezondheid. Dat doen wij vanuit vier sectoren waar we al een sterke basis voor hebben in deze regio én waar we de komende jaren een belangrijke uitdaging zien. 

Innovatiecentrum

Het innovatiecentrum is het kloppende hart in de ontwikkeling van Greenwise Campus. Het innovatiecentrum wil een bruisende ontmoetingsplek zijn waar je leert, ontdekt en waar je wordt uitgedaagd. Waar je vragen mag stellen en waar iedereen met een idee terecht kan. Waar we onderzoek en innovaties toegankelijk maken voor iedereen. Een plek waar onverwachte ontmoetingen leiden tot nieuwe samenwerkingen. Waar slimme en groene oplossingen worden bedacht voor vandaag en morgen. 

Greenwise Campus innovatiecentrum
Impressie van het innovatiecentrum

Greenwise Campus is een initiatief van NHL Stenden, Drenthe College, Rijksuniversiteit Groningen, Provincie Drenthe en gemeente Emmen. En is één van de voorbeeldprojecten van Universiteit van het Noorden.

Logo University of GroningenLogo Provincie DrentheLogo Drenthe CollegeLogo Greenwise CampusLogo Regio Deal Zuid- en Oost-DrentheLogo Gemeente EmmenLogo NHL Stenden University of Applied SciencesLogo Universiteit van het NoordenLogo Ministerie van Economische zaken en KlimaatLogo Samenwerkingsverband Noord NederlandLogo Europese Unie