Ga direct naar: Hoofdinhoud

Noordelijk Verkiezingsevenement

Het Grote Noordelijke Verkiezingsevenement
Geweest
24 mei 2024
12:00
Livestream
Op 24 mei gaan kandidaat-Europarlementariërs met elkaar in debat in het Greenwise Campus innovatiecentrum. Ze bespreken hoe zij onze regio tussen 2024-2029 gaan vertegenwoordigen en hoe hun partij kijkt naar de belangrijkste uitdagingen en kansen die Europa biedt.

Noord-Nederland en Europa zijn sterk met elkaar verbonden. Samen met Europese partners werkt het Samenwerkingsverband Noord-Nederland aan het oplossen van belangrijke maatschappelijke uitdagingen op onderwerpen als energie, circulaire economie, gezondheid en digitalisering.

Op 6 juni 2024 kun je invloed uitoefenen op de richting van het Europees beleid door te stemmen voor het Europees Parlement. Maar wat valt er te kiezen, hoe sluiten de ontwikkelingen in Noord-Nederland aan bij de verkiezingsprogramma’s en wat kunnen onze regio en de kandidaat-Europarlementariërs voor elkaar betekenen op deze onderwerpen?

Het Grote Noordelijke Verkiezingsevenement

Om deze (en andere) vragen te beantwoorden, organiseren het Samenwerkingsverband Noord-Nederland, de Universiteit van het Noorden en VNO-NCW Het Grote Noordelijke Verkiezingsevenement. Op 24 mei gaan kandidaat-Europarlementariërs met elkaar in debat. Ze bespreken hoe zij onze regio tussen 2024-2029 gaan vertegenwoordigen en hoe hun partij kijkt naar de belangrijkste uitdagingen en kansen die Europa biedt.

Volg het debat online!

Het verkiezingsdebat van op 24 mei van 14.00 tot 15.30 uur is voor iedereen online te volgen. De link naar de livestream van het evenement verschijnt binnenkort online op deze website.

De deelnemende kandidaat-Europarlementariërs

Een brede vertegenwoordiging van de kandidaat-Europarlementariërs is tijdens Het Grote Noordelijke Verkiezingsevenement aanwezig. De deelnemers die hebben bevestigd zijn:

  • Lennart Salemink (VVD, 4)
  • Tom Berendsen (CDA, 1)
  • Marit Maij (GL-PvdA, 3)
  • Anja Haga (CU, 1)
  • Raquel Garcia Hermida-Van Der Walle (D66, 2)
  • Eddie van Marum (BBB, 20)
  • Ronan van Langen (PvdD, 6)
  • Fenne Feenstra (SP, 2)
  • NSC: n.n.b.

Dagvoorzitter: Guido Rink

Guido Rink, een trotse Emmenaar met ruim 20 jaar ervaring als raadslid en wethouder, leidt als dagvoorzitter het evenement in goede banen. Na een carrière in topsport, arbeidsbemiddeling en onderwijs, richt hij zich nu als wethouder op economie, WMO en emancipatie. Daarnaast is Guido plaatsvervangend lid van het Europees Comité van de Regio’s als Rapporteur Artificial Intelligence.

 


Greenwise Campus is een initiatief van NHL Stenden, Drenthe College, Rijksuniversiteit Groningen, Provincie Drenthe en gemeente Emmen. En is één van de voorbeeldprojecten van Universiteit van het Noorden.

Logo University of GroningenLogo Provincie DrentheLogo Drenthe CollegeLogo Greenwise CampusLogo Regio Deal Zuid- en Oost-DrentheLogo Gemeente EmmenLogo NHL Stenden University of Applied SciencesLogo Universiteit van het NoordenLogo Ministerie van Economische zaken en KlimaatLogo Samenwerkingsverband Noord NederlandLogo Europese Unie