Ga direct naar: Hoofdinhoud
Oude busremise Emmen
02 apr 2023

Gemeente Emmen koopt voormalige busremise

Deze week heeft het college van B&W van de gemeente Emmen een voorgenomen besluit genomen over de overname van CIS Campus Emmen B.V. Met de overname krijgt de gemeente Emmen onder andere de locatie van de voormalige busremise aan de Dordsestraat in Emmen in handen. De bedoeling is om hier het innovatiecentrum van de Greenwise Campus te realiseren waar onderwijs en bedrijfsleven samenwerken aan groene en slimme oplossingen op het gebied van groene chemie, energietransitie, maakindustrie en zorg & welzijn.

De plannen voor een innovatiecentrum op deze plek zijn er al langer, maar partijen kwamen met de huidige eigenaren niet tot overeenstemming over de totale invulling. Dit heeft geleid tot een koopvoorstel. Met deze stap krijgen de samenwerkingspartners binnen de Greenwise Campus, waaronder de gemeente Emmen, zelf de touwtjes in handen op de ontwikkeling van het innovatiecentrum, een aantal belangrijke subsidietrajecten en de strategisch gelegen locatie op het voorterrein van het GETEC industriepark als belangrijke schakel tussen onderwijs en bedrijfsleven. Wethouder Raymond Wanders: ‘Ik ben blij dat we samen tot deze oplossing zijn gekomen en dat we als gemeente deze ontwikkeling die zo belangrijk is voor de regio verder kunnen brengen.’

De komende tijd moeten belangrijke stappen worden gezet in de ontwikkeling van het innovatiecentrum met het oog op een aantal grote subsidies. Omdat Greenwise Campus zelf de B.V. nog niet kan overnemen, heeft het college van B&W dit voorgenomen besluit genomen. Zodra Greenwise Campus een juridische entiteit heeft, neemt zij de B.V. met de locatie over van de gemeente Emmen.

De gemeenteraad is op 30 maart 2023 akkoord gegaan met de aankoop.


Greenwise Campus is een initiatief van NHL Stenden, Drenthe College, Rijksuniversiteit Groningen, Provincie Drenthe en gemeente Emmen. En is één van de voorbeeldprojecten van Universiteit van het Noorden.

Logo University of GroningenLogo Provincie DrentheLogo Drenthe CollegeLogo Greenwise CampusLogo Regio Deal Zuid- en Oost-DrentheLogo Gemeente EmmenLogo NHL Stenden University of Applied SciencesLogo Universiteit van het NoordenLogo Ministerie van Economische zaken en KlimaatLogo Samenwerkingsverband Noord NederlandLogo Europese Unie