Ga direct naar: Hoofdinhoud
12 feb 2024

Grote subsidie voor duurzame inkten

NWO, de Nederlandse organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek, heeft een grote subsidie toegekend aan het project SusInkCoat (Sustainable inkts & coatings). Voor dit project is een consortium samengesteld dat het volgende gaat doen:

  • Switchable and adaptive functional polymers and additives ontwikkelen met een lagere milieu-impact.
  • Nieuwe materialen, processen en toepassingen ontwikkelen om de duurzaamheid, functionaliteit en recyclebaarheid van coatings, dunne films en inkten te verbeteren.
  • Opleiden van een nieuwe generatie chemische ontwikkelaars  voor wie duurzaamheid en circulariteit kernwaarden zijn.

De bedrijven in dit consortium zijn:
AkzoNobel, Evonik en Canon samen met GFBiochemicals, Polymer Technology Netherlands, Polymer Technology Group Eindhoven BV, RUG Ventures en Ecoras.

De kennisinstellingen zijn:
NHL Stenden Lectoraat Circular Plastics, Rijksuniversiteit Groningen, het Zernike Institute for Advanced Materials, TU Eindhoven, Universiteit van Twente en Universiteit Maastricht.

 


Greenwise Campus is een initiatief van NHL Stenden, Drenthe College, Rijksuniversiteit Groningen, Provincie Drenthe en gemeente Emmen. En is één van de voorbeeldprojecten van Universiteit van het Noorden.

Logo University of GroningenLogo Provincie DrentheLogo Drenthe CollegeLogo Greenwise CampusLogo Regio Deal Zuid- en Oost-DrentheLogo Gemeente EmmenLogo NHL Stenden University of Applied SciencesLogo Universiteit van het NoordenLogo Ministerie van Economische zaken en KlimaatLogo Samenwerkingsverband Noord NederlandLogo Europese Unie