Ga direct naar: Hoofdinhoud
Verkiezingsevenement
27 mei 2024

Noordelijk Verkiezingsevenement

Vrijdag 24 mei was het Grote Noordelijke Verkiezingsevenement in ons innovatiecentrum.

Deelnemer en gastheer

Wij zijn voorstander van een sterk Noord-Nederland en een krachtige vertegenwoordiging in Europa. Daarom zijn we blij dat we naast deelnemer ook gastheer waren van het evenement. De organisatie was in handen van het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN), de Universiteit van het Noorden en VNO-NCW Noord. Het evenement bracht prominente (noordelijke) kandidaten samen om te discussiëren over de toekomst van Noord-Nederland.

Debat

De aftrap werd verzorgd door wethouder Guido Rink en Commissaris van de Koning Jetta Klijnsma (Gemeente Emmen en Provincie Drenthe). Belangrijke thema's zoals duurzaamheid, innovatie en economische groei stonden centraal. Het debat bood waardevolle inzichten en concrete plannen om de regio verder te ontwikkelen en versterken.

Circulaire plein

Themapleinen

Greenwise Campus was deelnemer op de pleinen Circulair en Energie. Marieke Pietersma ging op het Circulaire in gesprek met verschillende europarlementariërs om te bespreken wat er allemaal gebeurt in Noord-Nederland aan circulaire en biobased plastics. Ook werd besproken wat er vanuit Europa nodig is om deze transitie mogelijk te maken. Gelijk speelveld, aanpassing van regelgeving, etc. We zijn er nog niet, maar we komen er wel!

Practor Willem Hazenberg vertegenwoordigde Greenwise Campus op het Energieplein. Hier kregen de kandidaat-Europarlementariërs onder andere informatie over de ontwikkelingen in waterstof. De waterstofauto trok veel belangstelling. 

Waterstofauto

Greenwise Campus is een initiatief van NHL Stenden, Drenthe College, Rijksuniversiteit Groningen, Provincie Drenthe en gemeente Emmen. En is één van de voorbeeldprojecten van Universiteit van het Noorden.

Logo University of GroningenLogo Provincie DrentheLogo Drenthe CollegeLogo Greenwise CampusLogo Regio Deal Zuid- en Oost-DrentheLogo Gemeente EmmenLogo NHL Stenden University of Applied SciencesLogo Universiteit van het NoordenLogo Ministerie van Economische zaken en KlimaatLogo Samenwerkingsverband Noord NederlandLogo Europese Unie