Ga direct naar: Hoofdinhoud
Greenwise Campus innovatiecentrum
14 feb 2024

Subsidie van Provincie Drenthe

Het college van Gedeputeerde Staten van de provincie Drenthe stelt een subsidie van 6 miljoen euro beschikbaar aan de stichting Greenwise Campus voor de realisatie van Greenwise Campus in Emmen. In 2021 hebben Provinciale Staten besloten het bedrag van 6 miljoen euro te reserveren vanuit de Investeringsagenda. Dat bedrag wordt nu beschikbaar gesteld.

Innovatiecentrum en ontwikkeling scholingstrajecten

De subsidie is met name bedoeld voor de verbouw en inrichting van het innovatiecentrum in de voormalige busremise in Emmen en voor een deel voor de ontwikkeling van scholingstrajecten en kennisontwikkeling. In Greenwise Campus bundelen bedrijven, onderwijsorganisaties en overheden de krachten en wordt samen gewerkt aan groene en slimme oplossingen voor concrete vraagstukken.

Gedeputeerde Willemien Meeuwissen: “Greenwise Campus moet dé plek worden waar innovatie, onderzoek en onderwijs samenkomen. Waar studenten op mbo, hbo en wo samen met ondernemers werken aan de vraagstukken van vandaag en morgen. De samenwerking tussen bedrijven en de verschillende onderwijsniveaus in het innovatiecentrum draagt bij aan het behouden en versterken van de innovatiekracht in de regio. Ook biedt het studenten de mogelijkheid om met zeer geavanceerde machines en nieuwe technologieën te werken. Studeren en werken in Emmen en regio wordt zo nóg aantrekkelijker.”

Lees het volledige nieuwsbericht op de website van de Provincie Drenthe.


Greenwise Campus is een initiatief van NHL Stenden, Drenthe College, Rijksuniversiteit Groningen, Provincie Drenthe en gemeente Emmen. En is één van de voorbeeldprojecten van Universiteit van het Noorden.

Logo University of GroningenLogo Provincie DrentheLogo Drenthe CollegeLogo Greenwise CampusLogo Regio Deal Zuid- en Oost-DrentheLogo Gemeente EmmenLogo NHL Stenden University of Applied SciencesLogo Universiteit van het NoordenLogo Ministerie van Economische zaken en KlimaatLogo Samenwerkingsverband Noord NederlandLogo Europese Unie