Ga direct naar: Hoofdinhoud
Circulaire Plastics Tour
30 mei 2024

Circulaire Plastics Tour

Samen met Plastics Europe Nederland organiseerden wij de Circulaire Plastics Tour Noord-Nederland voor genodigden van de ministeries IenW en EZK die zich bezighouden met circulaire economie en verduurzaming industrie. 

NTCP

Bedrijfsbezoeken

We bezochten het Nationaal Testcentrum Circulaire Plastics, BASF, Morssinkhof Sustainable Products en CuRe Technology - Polyester Rejuvenation. Ook de PHA waardeketen die in zijn geheel in Noord-Nederland aanwezig is, werd gepresenteerd door Paques Biomaterials, Senbis Polymer Innovations B.V., H & P Moulding Emmen B.V. en Wad van Waarde.

Circulaire plastics tour

Rondetafelgesprek

Tijdens het rondetafelgesprek bespraken we regelgeving die van invloed is, zoals de Nationale Plastic Norm en Einde afvalstatus, hoe de overheid ons kan helpen in de transitie naar circulaire plastics en hoe ondernemers, overheid en onderwijs hier samenwerken in een uniek ecosysteem.

Bedrijfsbezoek

Greenwise Campus is een initiatief van NHL Stenden, Drenthe College, Rijksuniversiteit Groningen, Provincie Drenthe en gemeente Emmen. En is één van de voorbeeldprojecten van Universiteit van het Noorden.

Logo University of GroningenLogo Provincie DrentheLogo Drenthe CollegeLogo Greenwise CampusLogo Regio Deal Zuid- en Oost-DrentheLogo Gemeente EmmenLogo NHL Stenden University of Applied SciencesLogo Universiteit van het NoordenLogo Ministerie van Economische zaken en KlimaatLogo Samenwerkingsverband Noord NederlandLogo Europese Unie