Ga direct naar: Hoofdinhoud
Rene van Bremen
02 sep 2024

Maak kennis met de nieuwe directeur van SUSPACC: René van Bremen

René van Bremen is op 1 september gestart als de nieuwe directeur van SUSPACC. Ook al zit hij op dat moment in zijn vakantiehuis aan het Lauwersmeer, René heeft al het nodige voorwerk gedaan. “Ondernemers willen nú succesvol zijn, maar ook in de toekomst. Alle energie en tijd is vaak nodig voor de dagelijkse business. Daar zit mijns inziens de kracht van SUSPACC. Ondernemers ontzorgen als het gaat om de toekomstige business zodat zij zich kunnen focussen op de lopende bedrijfsvoering. Binnen SUSPACC zorgen we er dan met elkaar voor dat we één gezamenlijke stem hebben in het Noord-Nederlandse ecosysteem, zodat de leden nieuwe business op het gebied van duurzame kunststoffen kunnen ontwikkelen. 

Achtergrond

René van Bremen heeft een achtergrond in de kunststofindustrie. In het verleden werkte hij o.a. in kunststof verpakkingen, - leidingsystemen en sportondergronden. De laatste jaren werkte hij als zelfstandige o.a. voor Polymer Science Park (PSP) in Zwolle. Als Relatie/New Business manager was het aan hem om PSP te helpen door ontwikkelen en om (innovatie)projecten binnen te halen. Hij weet van wanten en zit dan ook vol energie om zich in te zetten voor SUSPACC.

Beginnen met praten en begrijpen

“Ik wil beginnen met praten en begrijpen waar de behoefte ligt en waar kansen gezien worden om vanuit daar de gemeenschappelijke visie aan te scherpen. Hoe gaan we ons positioneren, wat hebben we te bieden, hoe gaan we prioriteiten aanbrengen? Er zijn zoveel initiatieven op gebied van duurzame kunststoffen. We moeten niet hetzelfde gaan doen wat een ander al doet. Misschien zijn er wel initiatieven waar we ons bij aan kunnen sluiten. En uiteindelijk gaat het om simpelweg doen; mouwen opstropen en zorgen dat er wat gebeurt.

De kern van SUSPACC ligt bij het helpen van de ondernemers, maar dat vraagt ook commitment van hun kant. Idealiter zouden we onze eigen broek moeten kunnen ophouden en dan heb je bijvoorbeeld leden nodig. Ook daarom is het belangrijk dat we het netwerk zo groot mogelijk maken, zonder ons doel, de business ontwikkeling op duurzame kunststoffen, uit het oog te verliezen. Het bestuur van SUSPACC heeft, samen met Greenwise Circulaire Plastics, al mooie plannen gemaakt en ik zie ernaar uit om hier - binnen het ecosysteem – verder vorm en uitvoering aan te geven.” 
 

René van Bremen is 61 jaar en woont samen met zijn vrouw in Zwolle. Hun kinderen zijn al lang en breed uit huis. Het gezin Van Bremen heeft als gemene deler sport. Vanaf half september zal René wekelijks te vinden zijn in het Greenwise Campus Innovatie Centrum waar hij kantoor zal houden.


Greenwise Campus is een initiatief van NHL Stenden, Drenthe College, Rijksuniversiteit Groningen, Provincie Drenthe en gemeente Emmen. En is één van de voorbeeldprojecten van Universiteit van het Noorden.

Logo University of GroningenLogo Provincie DrentheLogo Drenthe CollegeLogo Greenwise CampusLogo Regio Deal Zuid- en Oost-DrentheLogo Gemeente EmmenLogo NHL Stenden University of Applied SciencesLogo Universiteit van het NoordenLogo Ministerie van Economische zaken en KlimaatLogo Samenwerkingsverband Noord NederlandLogo Europese Unie