Ga direct naar: Hoofdinhoud
Peter Perey en Charlotte Exctercatte
06 feb 2024

Masterclass 'Waterstof in één dag'

Het was een inspirerende dag vol kennis en samenwerking bij de 2e masterclass 'Waterstof in één dag' in het Atlas-theater! Vorige week waren we trots gastheer van een dag die in het teken stond van het ontwikkelen van regionale waterstofketens, met als thema "Een handvol uitdagingen, samen komen we verder."

Om te begrijpen hoe we straks een regionale waterstofketen in de regio Emmen kunnen ontwikkelen, één van de thema's binnen de Greenwise Campus, is het belangrijk om te begrijpen wat de uitdagingen, relevantie en goede voorbeelden zijn. 

 

De sprekers

Patrick Cnubben liet ons zien hoe verschillende regionale waterstofketens ontstaan vanuit hun eigen narratief, maar op internationaal niveau juist gezamenlijk bijdragen aan waterstofontwikkeling, ieder vanuit zijn eigen kracht. We leerden van verschillende experts over de uitdagingen voor het ontwikkelen van de waterstofketen in Emmen, waar Dana Colpa inging op de uitdaging met de inzet van water, Inge Albregtse de rol van waterstof in het totale energiesysteem schetste, Michel Karsten ons mee nam in de ontwikkeling van waterstofopleidingen, Peter Perey inzicht gaf in de economische en Carina Wiekens inzichten deelde over het maatschappelijke draagvlak voor waterstof.

Duco Hartlief

We kregen een prachtig voorbeeld van hoe waterstof succesvol ingepast kan worden in een regionaal energiesysteem van Duco Hartlief, die ons meenam in de ontwikkelingen in Bolsward, waar waterstof een integrale rol gaat spelen in de energievoorziening. We sloten de dag af met een groepsdiscussie, over hoe we de geleerde lessen mee gaan nemen naar de ontwikkeling van een waterstofketen in Emmen, waar we binnen de Greenwise Campus aan werken. Sprekers en deelnemers bedankt voor deze waardevolle dag!

Blijf ons volgen

Wil jij deelnemen aan de volgende masterclass? Blijf ons dan volgen!


Greenwise Campus is een initiatief van NHL Stenden, Drenthe College, Rijksuniversiteit Groningen, Provincie Drenthe en gemeente Emmen. En is één van de voorbeeldprojecten van Universiteit van het Noorden.

Logo University of GroningenLogo Provincie DrentheLogo Drenthe CollegeLogo Greenwise CampusLogo Regio Deal Zuid- en Oost-DrentheLogo Gemeente EmmenLogo NHL Stenden University of Applied SciencesLogo Universiteit van het NoordenLogo Ministerie van Economische zaken en KlimaatLogo Samenwerkingsverband Noord NederlandLogo Europese Unie