Ga direct naar: Hoofdinhoud
Makerspace Drenthe
13 jun 2024

Welkom Makerspace Drenthe!

Makerspace Drenthe krijgt in deze fase een nieuw onderkomen in ons innovatiecentrum. Vorige week ontvingen de creatieve hobby techneuten de sleutel van Liesbeth Horstmann. 

Wat is Makerspace/Hackerspace Drenthe

Makerspace/Hackerspace Drenthe is een plek waar een vaste groep creatieve techneuten samenkomen om aan hun projecten te werken en kennis uit te wisselen. De ruimte in ons innovatiecentrum wordt binnenkort een walhalla van moderne technologieën. Denk aan lasersnijders, freesmachines, 3D-printers, robots, drones en nog veel meer high-tech gadgets. De ruimte komt vol te staan met de nieuwste tools en gereedschap. Van elektronica en solderen tot 3D-printen, lasersnijden, fotografie en programmeren.

Inspirerende plek

Door Makerspace Drenthe te huisvesten, bieden we deze techneuten een inspirerende plek om met ons èn in de regio samen te werken aan innovaties.

Open voor publiek

Zodra de ruimte is ingericht, is de ruimte een avond in de week open voor publiek. Het is dan mogelijk om aan een eigen project te werken of mee te helpen aan projecten van anderen.


Greenwise Campus is een initiatief van NHL Stenden, Drenthe College, Rijksuniversiteit Groningen, Provincie Drenthe en gemeente Emmen. En is één van de voorbeeldprojecten van Universiteit van het Noorden.

Logo University of GroningenLogo Provincie DrentheLogo Drenthe CollegeLogo Greenwise CampusLogo Regio Deal Zuid- en Oost-DrentheLogo Gemeente EmmenLogo NHL Stenden University of Applied SciencesLogo Universiteit van het NoordenLogo Ministerie van Economische zaken en KlimaatLogo Samenwerkingsverband Noord NederlandLogo Europese Unie